Üniversiteye Hazırlanmak İçin 7 Tüyo

Üniversite kazanmak ciddi bir disiplinli çalışma gerektiren bir iştir. Ancak kaygı seviyesinin artması, motive olamamak ve nasıl çalışılacağını bilmemek bir üniversite kazanmayı zorlaştırabilir. Tamamen araştırmalara dayalı bilgilerden edinilen üniversiteye hazırlanma konusunda mükemmel bir rehber olacak bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.

Üniversiteye Hazırlanmak İçin Rehber Olabilecek 7 Önemli Tavsiye

1)Haftalık Program Hazırlamak

Üniversiteye hazırlanmak için ilk adım planlı ve programlı çalışmaktır. Serbest çalışmak ya da programa bağlı kalmadan çalışma zaman kaybından başka bir şey değildir. Bu yüzden dersleri ve ders çalışma saatleri belirli bir programa göre ayarlamak gerekir. Ayrıca dinlenme araları, beslenme molaları gibi aktivitelerde çalışma programına eklenmelidir. Bu program her gün uzun ders saatleri ile doldurulursa stres yaratır ve motivasyonunu düşürür. Derslerin çalışma önceliğine özen göstererek ders çalışmayı teşvik edecek şekilde hazırlanmalıdır.

2)Eksik Konuları Öğrenmek

Öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan birisi eksik olduğu konuları öğrenmeden soru çözmeye başlamaktır. Konu öğrenmeden test çözmek etkili bir çalışma olmamaktadır. Bu yüzden öncelikle anlaşılmayan konular iyice öğrenilmelidir. Konuları öğrenmek için internette yer alan videolar fayda sağlayacaktır.

3)Farklı Ders Materyalleri Kullanmak

Sınav konularının yoğunluğu ve soruların çeşitliliği nedeniyle tek bir kaynağa bağlı olarak çalışmak pek verimli olmayacaktır. Sınavda çıkacak konulara göre farklı yayınların kitaplarından ve üniversiteye hazırlık videolarından yararlanılabilir.

4)Geçmiş Yıllarda Çıkan Soruları Çözmek

Daha önceki yıllarda çıkmış soruları çözmek soruların nasıl olduğunu görmek açısından önemlidir. Bu yüzden çok da geriye gitmeden 5 yıl önceki sorulardan başlayıp en son sınav tarihine kadar çıkmış sorular çözülebilir.

5)Motivasyonu Yüksek Tutmak

Esasında en etkili üniversite kazanmak tüyosu motivasyonu yüksek tutmaktır. Bu durum ne denli zor gözükse de birkaç basit yöntemle başarı sağlanabilmektedir. Örneğin, okumak istenen bölümün hayalini kurmak ya da başkaları yapıyorsa ben de yapabilirim diyerek kendi kendini telkin etmek motivasyonu artırabilir. Ayrıca sadece sınav odaklı düşünüp çalışmak odaklanamamaya sebep olur. Burada önemli olan sınavın kendisi değil sınav sürecinde yaşanan dinamiklerdir.

6)Doğru Yöntemi Bulmak

Her insan bir bilgiyi öğrenirken farklı yöntemlere başvurur. Kimisi yazarak kimisi okuyarak öğrenir. Bazıları da kodlama sistemi ile öğrenir. Burada esas amaç en etkili nasıl öğrenildiğini bulmaktır. Bu yüzden sınava hazırlanmada konuları öğrenirken öğrenci kendi yöntemini belirlemelidir. Kodlama, hikâyeleştirme ya da grafikle öğrenme konuları içeriğini hatırlamada yardımcı olacaktır.

7)Teknolojik Aletlerden Uzak Durmak

Üniversite hazırlanma süreci gerçekten disiplin gerektiren bir iştir. Eğer gerçekten bir üniversite kazanmak isteniyorsa vakti boş şeylerle harcamak öğrencinin aleyhine bir durum olacaktır. Üniversite hazırlık yolunda programlı olunmalı ve gereksiz aktivitelerden kaçınılmalıdır. Örneğin, cep telefonu, bilgisayar ya da tablet başında çok fazla zaman geçirmek sınav sürecinde hem dikkat dağınıklığına hem de eksik çalışmaya neden olur. Onun yerine küçük molalar verilip arkadaşlarla vakit geçirilebilir. Haftalık ders programına mutlaka sadık kalınmalıdır.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu