Yurt Dışı Alışveriş Siteleri Nelerdir? 2021

Türkiye’deki müşteriler tarafından yurt dışı alışveriş sitelerine olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Yurt dışı ürünlerini beğenen ve beğendikleri modelleri isteyen kullanıcılar, yurt dışı alışveriş vergilendirmelerini de merak etmekte.

Yurt dışı alışveriş siteleri hakkında hazırladığımız yazımızdaysa sizlere hem yurt dışı ürünlerinden, hem yurt dışı alışveriş vergilendirme oranlarından, hem de herhangi bir ürün nasıl yurt dışından istenir konusundan söz edeceğiz.

Öncelikle yurt dışı alışveriş sitelerinin çok çeşitlendiği belirtelim. En popüler yurt dışı alışveriş siteleri Amazon, eBay, Banggood, AliExpress, Alibaba ve Gearbest şeklinde özetlenebilir.

Bütün bunların yanı sıra Adidas, Nike, Reebok, Rolex ve benzeri firmaların da kendilerine ait satış kanalları bulunmakta, yani herhangi bir popüler markanın kendi ürününü Türkiye dışından satın almak istiyorsanız o markanın resmi yurt dışı web sitesini kullanabilirsiniz.

Yurt Dışı Ürünleri

Birçok kullanıcının Türkiye sınırları dışında gönderim yapan perakende mağazalardan alım yapmasının temel sebebi değişkenlik gösterebiliyor.

Kimi müşteriler Türkiye’de bulamadıkları bir modeli yurt dışından alabilirken, kimileriyse Türkiye’de aynı kalitede ya da aynı kalitede olmasına rağmen daha pahalıya satılan bir modeli alabiliyor.

Amazon, eBay, Banggood, AliExpress ve Gearbest gibi perakende mağazalarında farklı farklı satıcılar tarafından sunulan yurt dışı ürünleri bir hayli fazla. Dolayısıyla Türk müşteriler de bu çeşitlilikten faydalanmak, Türkiye’ye nazaran daha ucuz fiyatla satılan ya da Türkiye’de bulunmayan ürünleri sipariş etmek istiyor.

Yurt Dışı Alışveriş Vergi

Yurt dışı alışveriş vergi oranlarıysa aslında oldukça net. Resmi Gazete’de yayınlanan yönergelere göre her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gümrük aracılığıyla Türkiye sınırları dışından isteyebileceği mal adedi 5 ile sınırlandırılmıştır.

Ticari olmayan alışverişlerde geçerli olan bu kurala göre Avrupa’dan gelen mallarda ödediğiniz ücretin %18’i kadar, Avrupa dışından gelen mallardaysa ödediğiniz ücretin %20’si kadar devlete pay vermeniz gerekir.

Yurt Dışından İste

Fakat yurt dışından isteyeceğiniz dergi, makale, araştırma ve kitap gibi yazılı kaynaklarda ciddi bir özgürlüğünüz bulunuyor. 150 Euro’ya kadar sınırlandırılmış olan bu özgürlüğe göre, 150 Euro’yu geçmeyecek ticari olmayan her türlü yazılı kaynak alışverişlerinizde devlete pay ödemek zorunda değilsiniz.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu